UNIVERSAL ROBOTS

Universal Robots je danska tvrtka koja proizvodi inovativne industrijske robote. Njihovi proizvodi obuhvaćaju širok spektar kolaborativnih robota (coboti) koji su dizajnirani da surađuju s ljudima u različitim industrijskim postavkama.

Universal Robots nudi različite modele cobota, od manjih do većih, s različitim kapacitetima nosivosti i radnim rasponima, kako bi zadovoljili različite potrebe i zahtjeve korisnika. Njihovi roboti karakteriziraju jednostavnost korištenja, fleksibilnost i sigurnost, što ih čini idealnim za razne primjene poput montaže, pakiranja, paletizacije, zavarivanja i drugih industrijskih procesa. 

Universal robots logo

LBM OPREMA

Ugovorni smo integrator UR robota za područje Hrvatske i BIH. S našim višegodišnjem iskustvom u industrijskoj automatizaciji i sistemima za pakiranje možemo Vam ponuditi najoptimalniju integraciju UR robota i to ne samo u tehnologiju pakiranja, nego se isti mogu integrirati u sve tehnološke aspekte industrijske proizvodnje.

Benefiti upotrebe istih su brojni. Neki od njih su svakako:

 • zamjena ljudske radne snage pri poslovima sa ponavljajućim pokretima
 • preciznost u radu
 • neumornost u radu
 • UR roboti mogu biti u pogonu 24/7
 • niski troškovi održavanja
 • jednostavno programiranje

  Sami možete podesiti razne programe za razne tehnološke zadatke. Na taj način možete ga upotrebljavati za više aplikacija.

 

Javite nam se i dogovorite sastanak i besplatnu prezentaciju.

PRIMJERI UPOTREBE ROBOTA U METALSKOJ INDUSTRIJI:

 • Zavarivanje i spajanje: UR coboti se koriste za zavarivanje ili spajanje metalnih dijelova, što može uključivati različite vrste zavarivanja poput MIG, TIG ili točkastog zavarivanja.
 • Obrada materijala: Coboti se koriste za manipulaciju i obradu metalnih komponenti na CNC strojevima, kao što su tokarski ili glodalice, što omogućuje bržu i precizniju proizvodnju.
 • Kontrola kvalitete: UR coboti mogu se koristiti za inspekciju gotovih metalnih proizvoda, provjeru dimenzija, površine i ostalih karakteristika kako bi se osigurala visoka kvaliteta proizvoda.

PRIMJERI UPOTREBE ROBOTA U DRVNOJ INDUSTRIJI:

 • Rezanje i oblikovanje: UR coboti se koriste za rezanje, oblikovanje i obradu drvnih materijala, uključujući piljenje, glodanje ili graviranje, što omogućuje precizniju i učinkovitiju proizvodnju namještaja ili drvnih komponenti.
 • Montaža i sastavljanje: Coboti se koriste za montažu dijelova namještaja ili drvenih konstrukcija, što može uključivati spajanje, pričvršćivanje ili ljepenje različitih komponenti.
 • Brušenje i lakiranje: UR coboti se koriste za brušenje drvenih površina ili aplikaciju laka na drvene proizvode, što omogućuje postizanje visokokvalitetnih završnih površina.
universal-robots-banner-3-lbm-oprema

lbm-roboti.EU

Sve o robotima i robotizaciji procesa:

 • Drvna industrija
 • Obrada metala
 • Posluživanje CNC strojeva
 • Pakiranje
 • Ostalo
Posjetite web stranicu LBM-roboti.eu

UR3e – ULTRA LAGANA KOMPAKTNA ROBOTSKA RUKA

 

DOSEG RUKE: 500 mm
MASA PODIZANJA: 3 kg
PROMJER BAZE: 128 mm
MASA ROBOTA: 11,2 kg

 
UR3e je najmanji kolaborativni robot iz UR obitelji.

Odličan izbor za lakše zadatke sklapanja i automatizacije proizvodnih procesa.
 
Kompaktni stolni cobot težak je samo 11 kg, te nosivost od 3 kg.
Rotacija od 360 stupnjeva na svim ručnim zglobovima te beskonačnu rotaciju na krajnjem zglobu.
ur3e-universal-robots-lbm-oprema

UR5e – FLEKSIBILNA KOLABORATIVNA ROBOTSKA RUKA

 

DOSEG RUKE: 850 mm
MASA PODIZANJA: 5 kg
PROMJER BAZE: 149 mm
MASA ROBOTA: 20,6 kg

Proizveden za budućnost, UR5e je dizajniran za više mogućnosti usporedo s Vašim potrebama. Odskočna je daska za poboljšanu kvalitetu proizvoda i produktivnost, tako da ste uvijek ispred konkurencije.

Opremljen intuitivnim programiranjem, svestranom upotrebom i gotovo beskonačnim popisom mogućnosti za dodatke, UR5e- možete nadopuniti proizvodnju bez obzira na Vašu granu industrije, veličinu tvrtke ili prirodu proizvoda. UR5e postiže savršenu ravnotežu između veličine i snage.

ur10e-universal-robots-lbm-oprema

UR10e – SVESTRANI KOBOT SREDNJE VELIČINE

 

DOSEG RUKE: 1300 mm
MASA PODIZANJA: 12,5 kg
PROMJER BAZE: 190 mm
MASA ROBOTA: 33,5 kg

 

UR10e je izuzetno svestran kolaborativni industrijski robot koji pruža visoku nosivost (12,5 kg) te veliki doseg 1300 mm, što ga čini vrlo prikladnim za široku primjenu u industriji, paletiranju i pakiranju.

ur10e-universal-robots-lbm-oprema

UR16e – IZDRŽLJIV I KOMPAKTAN INDUSTRIJSKI ROBOT

 

DOSEG RUKE: 900 mm
MASA PODIZANJA: 16 kg
PROMJER BAZE: 190 mm
MASA ROBOTA: 33,1 kg

 

Roboti UR16e ima impresivnih 16 kg nosivosti unutar male baze.
Idealni su za korištenje za manipulaciju u težoj industriji, manipulaciji materijalima, pakiranju te zavrtanju vijaka i matica.

Ovaj moćni robot omogućuje izradu alata s težim krajem ruke i rukovanje s više nastavaka, a izuzetno je koristan za vremensko skraćenje proizvodnog ciklusa.

ur16e-universal-robots-lbm-oprema

UR20e – NAJNOVIJI I NAJVEĆI ROBOT IZ UR OBITELJI

 

DOSEG RUKE: 1750 mm
MASA PODIZANJA: 20 kg
PROMJER BAZE: 245 mm
MASA ROBOTA: 64 kg

S dosegom od 1750 mm i nosivošću od 20 kg, UR-ov kobot sljedeće generacije za izvršavanje većih zadataka, s većom mogućnosti primjene te pomaže u više okruženja nego ikad prije.

UR20 je prvi u sljedećoj generaciji industrijskih kobota tvrtke Universal Robots dizajniranih da podignu performanse na nove visine, istovremeno prihvaćajući UR obilježja svestranosti, upotrebljivosti i male baze montaže.

ur20e-universal-robots-lbm-oprema

Za sva pitanja o robotizaciji procesa, molimo obratite se našim prodajnim savjetnicima